47- SANT CELONI – LA COSTA

Des del 1977 i fins el 1997 una competició de marxa per carretera i en pujada.

 

 

La primera edició es va realitzar el 27 de novembre de 1977 i es tractava d’una original competició de marxa en pujada de 12 Km amb un fort desnivell entre Sant Celoni, amb sortida a la Plaça  de la Vila (en aquells anys anomenada Plaza de España)  i La Costa del Montseny.

Aquesta competició es celebrava cada any entre el 1977 i el 1997. Hi havia un excel·lent ambient amb una important presència dels millors atletes del moment.

La sortida s’efectuava al davant de l’Ajuntament per recórrer pel carrer Barcelona, Passeig dels Esports i enfilar per la carretera de Campins fins trencar a l’esquerra en el desviament en direcció a La Costa on hi havia l’arribada desprès de passar pel poble de  Mosqueroles.

En acabar, es concentraven tots els participants en la pista d’atletisme per gaudir d’un esmorzar amb torrades i botifarra a la brasa mentre els organitzadors enllestien els resultats i la cerimònia del lliurament dels trofeus.

Van ser vint-i-una edicions les celebrades amb l’assistència dels millors especialistes.

L’atleta local Francesc Botonero va guanyar  la tercera edició que es va disputar el 1979. .

L’any 1996, celebrant la vintena edició, va tenir un caràcter internacional amb la participació d’atletes italians i francesos.

Més informació AQUI

 

 

Fotos: Altimetria de la prova, retalla de premsa publicat a «El Mundo Deportivo» el 1977 i els Programes de les ediciuba de 1985, 1986, 1987 i 1989.