22- JOSEP NOVELL I OLIVÉ

 

Destacat dirigent que va estar al front de l’atletisme local entre els anys 1980 i 1983.

En Josep Novell va nàixer l’any 1933. Des dels inicis de l’atletisme federat a Sant Celoni, en va ser un col·laborador important en les competicions que es van organitzar, com el quadrangular Espanya – França – Suïssa – Bèlgica de marxa en el circuit urbà de la població que es va realitzar el 1977, com en l’Espanya – Noruega de marxa atlètica celebrat a la Pista en 1983 i, com en tantes i tantes competicions que es van celebrar.

També va ser una persona que va col·laborar de manera incondicional en tota la pròpia dinàmica dels entrenaments i competicions amb els primers atletes locals.

A l’any 1980 i fins el 1983, va ser el President del Club Atletisme Sant Celoni, En el seu període de presidència es van realitzar importants competicions com el Campionat de Catalunya de marxa per equips en pista del 1982 i de l’Espanya – Noruega de marxa en pista del 1983.

També, durant la seva presidència, va coincidir amb la inauguració de la Pista Municipal d’Atletisme pel President de la Generalitat de Catalunya el 1982.

En Josep Novell ens va deixar el passat 6 de desembre de 2015 als 82 anys d’edat. Va ser al 2016 quan els dinàmics components del Club Atletisme Baix Montseny van organitzar a la Pista d’Atletisme el Memorial Josep Novell i Olivé, en honor  i memòria del qui va ser un element destacat en el desenvolupament de l’atletisme local.

Foto: Cartell del segon Memorial Josep Novell celebrat el 22 d’abril de 2017.