14- TERESA ROSSELL I TABERNER

 

Alcaldessa de Sant Celoni entre els anys 1979 i 1983 que va seguir impulsant  l’atletisme.

El seu impuls va ser el definitiu per transformar el projecte de la Pista Municipal d’Atletisme de l’anterior Alcalde, en una magnífica realitat que es va inaugurar el 18 d’abril de 1982.

Va crear el Patronat Municipal de Cultura, Esports i Joventut (1981),

Va impulsar uns Jocs Esportius Escolars del Baix Montseny que van ser tot un referent comarcal, amb uns 1.500 escolars entre els 6 i els 18 anys practicant atletisme, bàsquet, handbol i futbol sala simultàniament durant les 24 jornades dels dissabtes al matí, repartides al llarg del curs escolar i on participaven les escoles de Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Llinars, Campins, Vallgorguina, Breda, Riells Viabrea, La Batllòria i Sant Celoni.

Al 1982, ja acabada la construcció de la Pista Municipal d’Atletisme, l’Alcaldessa va estar a peu de pista en l’organització del Campionat de Catalunya de marxa per equips, una prova prèvia a la seva inauguració oficial que va tenir lloc unes setmanes després.

Els atletes Francesc Botonero, Rafael Cobos, Carles Novell i Jordi Martín Gálvez  van representar el Club Atletisme Sant Celoni que es va classificar en tercera posició per equips i van tenir el privilegi de ser els primers atletes locals que van competir a la Pista.

També cal destacar que durant el seu mandat, el 3 d’abril de 1983, es va organitzar la trobada internacional de marxa entre Espanya i Noruega.

L’Alcaldessa va entendre que potenciant la Pista d’Atletisme amb competicions que atrauen a visitants d’arreu, era una bona oportunitat per a potenciar el consum, el comerç i el turisme a la població.

Teresa Rossell va donar l’impuls definitiu per consolidar l’atletisme a Sant Celoni.

Més informació  AQUÍ

 

Foto: Teresa Rossell amb el Director General de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya.