9- QUADRANGULAR INTERNACIONAL DE MARXA

 

El 15 de Maig de 1977 es va organitzar a Sant Celoni la primera trobada atlètica internacional.

A la distància dels 5 Km per als júniors, 20 i 50 Km per als sèniors, es va disputar una competició entre els equips oficials d’Espanya, França, Bèlgica i Suïssa.

Prèviament a la competició es va celebrar una roda de premsa de presentació a Barcelona, a la Sala San Miguel de la Gran Via – Passeig de Gràcia, amb l’assistència dels mitjans de comunicació, membres de la Federació Catalana i Espanyola, així com els  representants consulars, sota la presidència de l’Alcalde de Sant Celoni Ferran Catarineu que va aprofitar per presentar, públicament per primera vegada, el projecte de la Pista Municipal d’Atletisme.

En el decurs del sopar oficial del dia anterior entre les quatre delegacions, Eduard Garcés, President del Comitè Nacional de Marxa de la Real Federación Española de Atletismo, va lliurar a l’Abert Galin la Distinció de la Federació amb la Insígnia d’Or.

La cerimònia oficial de la presentació dels equips amb la desfilada dels atletes, les banderes i els himnes nacionals, va tenir lloc a la Plaça de la Vila plena d’espectadors.

Els equips estaven formats per quatre atletes a cadascuna de les 3 proves i puntuaven els tres primers classificats.

La competició es va desenvolupar en un circuit urbà pels principals carrers de la població com el Carrer Major, la Plaça de la Vila, la Carretera Vella i altres.

Foto: Article publicat a «El Mundo Deportivo» el dijous 12 de Maig de 1977,