5- ROSSEND CALS I GRÀCIA

A l’any 1973 comença a agafar forma l’atletisme federat a Sant Celoni. Propostes, idees, projectes i esdeveniments comencen a desenvolupar-se. Tres persones en son els principals obrers de la construcció atlètica.

Un dels protagonistes d’aquells anys va ser Rossend Cals que durant molts anys, va ser també un destacat membre directiu de la Federació Catalana d’Atletisme i va ser a  l’any 1973 quan va venir a Sant Celoni per parlar amb l’Alcalde Ferran Catarineu, per proposar-li organitzar una prova de marxa pels carrers de la Vila.

Aquell mateix any va tenir lloc la primera edició del Gran Premi de Marxa, primera competició oficial federada que es va celebrar a Sant Celoni.

Com a conseqüència de les converses mantingudes i davant l’interès expressat pel mateix Alcalde, en la demanda d’un tècnic per promocionar l’esport de l’atletisme entre els escolars de la població, a l’any següent, el 1974, en Rossend va portar a Sant Celoni per fer la seva presentació, a  un jove entrenador, l’Albert Galin, el qual va acceptar l’encàrrec d’elaborar el projecte anomenat «I Curset d’Iniciació a l’Atletisme» que, desprès de ser aprovat, es va realitzar el mes de juny del 1975 al Camp de Futbol.

Vint-i-dos anys després, en motiu de la celebració del Gran Premi de Marxa, a l’any 1995, a la pista d’atletisme es va realitzar un acte de reconeixement lliurant una placa a Rossend Cals que va rebre de mans del President del Club Atletisme Sant Celoni, Cèsar Gómez en presència de Domingo Casillas, President del Col·legi de Jutges i Cronometradors.

Rossend Cals, atleta, jutge, directiu, entrenador, promotor i amant de l’atletisme, va ser sempre un addicte a les competicions que s’organitzaven a Sant Celoni fins que, el 29 d’abril de 2011 ens va deixar a l’edat dels 82 anys.

Ara, els atletes participen en la competició en la seva memòria que. cada any, es celebra a Barcelona, essent aquesta, una altra manera d’homenatjar-lo i testimoniar-li el agraïment.

El triplet de personatges format per Rossend Cals, Ferran Catarineu i Albert Galin, van ser decisius per a la construcció dels inicis de l’atletisme federat a la població del Baix Montseny,

 

Foto: Any 1995, d’esquerra a dreta, Rossend Cals, Domingo Casillas i Cèsar Gómez.