2- FEDERACIÓ CATALANA D’ATLETISME

A l’any 1973 la Federació Catalana va tenir un paper rellevant en l’inici de l’atletisme a Sant Celoni.

L’actuació de la Federació Catalana d’Atletisme, va ser molt important per crear  l’embrió i el posterior naixement de l’atletisme federat a Sant Celoni.

Amb la presidència a la FCA de Francisco Sánchez Madriguera, el responsable de la Comissió de Marxa, Rossend Cals, es va entrevistar amb l’Alcalde de Sant Celoni, Ferran Catarineu per tal d’organitzar una prova de marxa pels carrers de la població.

Fruit d’aquesta entrevista i algunes reunions posteriors va ser la organització del primer Gran Premi de Marxa al principi de la temporada 1973-74.

La Federació Catalana va aportar tot l’assessorament per organitzar la prova, difusió, reglament, inscripcions, resultats, així com la determinació del circuit més adient i el seu mesurament per la distància a realitzar.

El Col·legi de Jutges i Cronometradors com així es denominava en aquella època, presidit per Eduard Garcés, va assumir el control tècnic amb el cronometratge, el compta voltes i el judici de la marxa.

Aquesta va ser la primera competició federada desenvolupada en els principals carrers de la Vila, com eren el carrer Major, Plaça de la Vila, Carretera Vella, etc.

Foto: Escut de la FCA d’aquella època.